Podijeli članak

Tagovi

 

 

U povodu otvaranja Mepas Mall-a, najvećeg tržnog centra u Bosni i Hercegovini, o čijem otvaranju doslovno bruje svi mediji u BiH, pa i u susjednim zemljama, Pogled.ba vam donosi ekskluzivni razgovor s vlasnikom Mepas Mall-a Mirkom Grbešićem te direktoricom spomenutog tržnog centra Ljiljanom Bošnjak. Svjetski brandovi koji otvaranjem ovog tržnog centra dolaze u Mostar, atraktivna arhitektura objekta koji se prostire na gotovo 100.000 metara četvornih, nepobitno je najveći poslovni potez ostvaren na našim prostorima. Još jedno je sigurno, od sutra u 9 sati Ulica kardinala Stepinca bb u Mostaru postat će središtem grada Mostara i regije.

 

 

RAZGOVOR S DIREKTORICOM MEPAS MALLA LJILJANOM BOŠNJAK


Regija već mjesecima iščekuje otvaranje novog tržnog centra Mepas Mall-a u Mostaru, je li sve spremno i što možemo očekivati na dan otvaranja?


Na dan otvaranja Mepas mall-a, u petak, pripremili smo od ranih jutarnjih sati niz prigodnih sadržaja. Program je zamišljen kao cjelodnevni gdje će se izmjenjivati razni sadržaji usmjereni prvenstveno prema najmlađima.U Hercegovinu ste doveli svjetske trgovačke brandove, je li bilo teško privući ih u Mostar?


Prezentacijom projekta, atraktivnom arhitekturom objekta, perspektivom koju donosi regija i poslovnom potencijalu, uspjeli smo bez većih problema privući najveće svjetske brandove u Mostar - u Mepas mall.


Mostar  će dvadeset godina nakon rata dobiti kino, i to zahvaljujući Vama, u javnosti se spekulira kako će otvaranje Cinestar kina biti prolongirano, možemo li dobiti informaciju iz prve ruke?


Otvaranje Cinestara bit će prolongirano za lipanj.


Dolazite u izuzetno važnom razdoblju za grad Mostar, vrijeme je krize i nezaposlenosti, što će u gospodarskom smislu ovaj projekt donijeti Mostaru?Otvaranjem centra bit će zaposleno okvirno 700 ljudi, otvaranjem hotela i svih pratećih sadržaja u centru u konačnici bit će otvoreno okvirno 1000 novih radnih mjesta. Nedvojbeno je kako je u vrijeme trenutne gospodarske depresije i opće nezaposlenosti, projekt svijetla točka za sami grad Mostar, kao i za i za cijelu regiju.Budući da je Mostar, kao i cijela Hercegovina, zanimljivo turističko odredište, otvaranjem ovog tržnog centra Mostar će dobiti i nove smještajne kapacitete, odnosno ekskluzivni hotel s pet zvjezdica. Recite nam nešto više o ponudi hotela?Otvaranjem hotela u sklopu poslovnog kompleksa Mepas mall bit će obogaćena ponuda hotelskih sadržaja na području regije. Prema kategorizaciji, hotel je zamišljen kao luksuzni visokokategorizirani, smješten na zadnja dva kata centra, kapaciteta 160 ležaja. Hotelski dio će imati sve popratne sadržaje koje imaju hoteli istog ranga: kongresna dvorana, wellness, bazen, restoran a la carte.

 

Ekskluzivno za Pogled.ba vlasnik Mepas mall-a, ugledni širokobriješki gospodarstvenik Mirko Grbešić, na naše pitanje boji li se u ovoj financijskoj krizi neuspjeha investicije vrijedne više od 50 milijuna eura te planira li ulagati u slične projekte u gradu Mostaru ili šire, kazao je:

 

“Činjenica jest kako otvaranjem centra završava jedan zahtjevan poslovni ciklus, ali time ne prestaju naše vizije i daljnji projekti, i nipošto se ne bojim neuspjeha, dapače, duboko sam uvjeren u opravdanost i uspjeh projekta”.


Anita Glibić /Pogled.ba{jcomments on}