Podijeli članak

Tagovi

Europska rukometna federacija (EHF) jučer poslijepodne je potvrdila da je stigla žalba Rukometnog saveza BiH na odluku Rukometnog suda EHF-a u slučaju igrača Tomislava Nuića. U priopćenju se dodaje da je Markus Plazer, predsjednik Žalbenog suda EHF-a na osnovu primljenih dokumenata potvrdio da je žalba prihvaćena i otvorio postupak, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetimo, Rukometni sud EHF-a 16. veljače objavio je odluku kako je usvojena žalba Rukometnog saveza Švicarske na kvalifikacijsku utakmicu protiv BiH, koja je igrana 13. siječnja 2018. godine u Tuzli i u kojoj je bh. momčad slavila s 21:15, te tako osvojio prvo mjesto u grupi “6“ i plasirala se u dodatne kvalifikacije za SP. No, Rukometni sud EHF-a utvrdio je da je na utakmici igrao Tomislav Nuić, igrač BiH koji nije bio u službenom zapisniku za utakmicu, te susret registrirao rezultatom 10:0, što znači da će u dodatnim kvalifikacijama s Norveškom igrati Švicarska. RS BiH je ostavljeno da se do 21. veljače ima pravo žaliti na ovakvu odluku, što su iz bh. kuće rukometa i učinili u zadanom roku.

U obrazloženju odluke Rukometni sud EHF-a naveo je da je za činjenicu da je nastupao igrač koji nije bio u zapisniku utakmice, odgovoran službeni predstavnik rukometne reprezentacije BiH. No, iz RS BiH ističu da je do greške došlo zbog niza nesretnih okolnosti, kao i propusta delegata Darka Repenšeka, koji je na tehničkom sastanku jutro pred utakmicu u sistem EHF-a unio svih 16 prijavljenih igrača, a zatim Nuića nije bilo u isprintanom zapisniku na utakmici. U bh. kući rukometa uz dokumentaciju koji su priložili prilikom žalbe dostavili su i screenshot s 'livetickera' EHF-a na kojem se vidi da je Nuić u jutarnjim satima 13. siječnja bio među igračima u zapisniku.

O sudbini bh. rukometaša ovoga puta odlučivat će Žalbena komisija EHF-a u sastavu: predsjednik Markus Plazer, potpredsjednik Jens Bertel Rasmussen, te članovi: Nicolae Vizitiu, Robert Czaplicki, Maxim Gulevich, Roland Schneider, Milan Petronijević, Janka Stasova i Ketevan Koberidze.

Točan datum donošenja odluke iz EHF-a nisu objavili, ali se pretpostavlja da će Žalbenom sudu trebati mnogo manje vremena nego Rukometnom, koji je odluku priopćio tek mjesec dana nakon što su Švicarci uložili prosvjed.