Podijeli članak

Damir Džumhur opravdao je ulogu favorita protiv Ruana Roelofsea i pobijedio s 2:0 (7:6 i 7:5) te doveo Bosnu i Hercegovinu u vodstvo nakon prvog meča protiv Južnoafričke Republike u okviru play-offa za Prvu svjetsku skupinu Davis Cupa.

-Najbitnije iz ovog meča je da sam pobijedio. Igra nije bila na visokoj razini. Doduše, gledajući odnos poena i onako kamo je tekao meč, trebao je puno lakše biti završen - kazao je na press-konferenciji nakon meča Džumhur, dodajući kako je imao priliku da prije dobije i prvi set, a pogotovo drugi, kod vodstva 5:2.

-Promašio sam ono što neću promašiti, vjerovatno, u idućih 30 mečeva. Ali, dobro, sve je sastavni dio igre. Bitno je da sam nakon takvih situacija, nakon takvih trenutaka ipak ostao smiren i da sam pobijedio - kazao je Džumhur.

On je dodao kako rejting u tenisu ne igra neku veliku ulogu, pogotovo Davis Cup, pa se nada da će i Mirza Bašić pružiti dobru igru protiv Lloyda Harrisa.

-Mirza zaslužuje da bude puno bolje pozicioniran. Pokazao je tako što je već bio 70-i igrač svijeta. Ako bude igrao dobar tenis, može pobijediti. Svi se nadamo tom drugom bodu, koji bi bio, možda, i presudni u meču protiv JAR-a - smatra Džumhur.