Podijeli članak

Mostarski JK Neretva nastupio je ovog vikenda na 18 Međunarodnom judo turniru u Solinu na „Salona Open 2019“ u organizaciji JK „Solin“. Na turniru je nastupilo preko 50 judo klubova iz 11 država, SLO, AUT, CRO, MNE, CZE, ISR, UKR, SWK, POL, HUN i veoma mali broj klubova iz BiH.

Mostarska Neretva nastupila je sa svojih šest članova i u veoma jakoj konkurenciji baš u tim kategorijama izborili su dvije medalje i to najljepšeg sjaja. Najistaknutiji u redovima Neretve ovoga puta bili su Hrvoje Knezović u kategoriji do 66 kg (U14) i Helena Čule u kategoriji do 70 kg (U16).

Hrvoje Knezović je u kategoriji do 66 kg imao 4 borbe i sve borbe pobijedio na maksimalne bodove i  tako se i ovoga puta popeo na najviše pobjedničko postolje te za sada drži stopostotan učinak bez ijednog poraza u 2019. godini u R. Hrvatskoj.

Ovoga puta Knezović je u prvoj i drugoj borbi pobijedio predstavnike Hrvatske, Martinac Aldo, član AJK Student Split i Dražić Fabijana, člana JK Zadar. U trećem kolu, odnosno u polufinalnoj borbi ima za protivnika Sedlak  Martina, predstavnika Češke i člana USK Prag kojeg također pobjeđuje na ippon. U finalu ga dočekuje predstavnik Hrvatske, Horaček Luka, član JK Black Belt s kojim Knezović u samom početku borbe dolazi do prednosti i vodstvom na waza-ari i pred kraj ponovno još jedan waza-ari koji donosi čisti ippon i time postiže najveći mogući uspjeh, a to je prvo mjesto i zlatna medalja. Ovo mu je treći nastup na turnirima u R. Hrvatskoj i treća zlatna medalja. Podsjetimo i na to da je Knezović prošlogodišnji prvak BiH i viceprvak Balkana, te najuspješniji ml.kadet grada Mostara za 2018. godinu.

Helena Čule je u kategoriji do 70 kg uzrasta mlađih kadetkinja također bila bez premca. Ona je imala dvije protivnice na ovom turniru koje je s lakoćom savladala. Prva protivnica  je bila Šegon Lucija, članica Zagrebačke judo škole od koje je Čule izgubila na posljednjem turniru u Hrvatskoj, ali kontinuiranim radom i zalaganjem ovoga puta pobjeda je otišla u korist mostarske galebice i to sjajnim ipponom u prvoj minuti. U drugoj borbi Čule je imala za protivnicu Pandurević Marinu, članicu JK Medvedgrad koju je na još lakši način pobijedila i tako došla do najsjajnijeg odličja na Salona Open 2019. Podsjećamo kako je Helena Čule ovogodišnja prvakinja BiH za kadetkinje i tako osigurala Balkansko i Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje.

Ovoga puta naši također jako dobri sportaši, Rino Vrljić -46 kg (U14), Mak Hadžić -66 kg (U14), Ana Vranješ -44 kg (U14) i Domagoj Jozeljić -66 kg (U18) su imali jako dobre protivnike i prvake svojih država pa su se ovoga puta morali zadovoljiti petim, odnosno sedmim mjestima. Iako su prikazali jako dobre borbe, način plasiranja tehnika posebice u parteru, te imali po dvije/tri pobjede, treneri kluba su jako zadovoljni trenutnim rezultatima, jer je bilo veoma teško doći do prva tri mjesta, priopćeno je iz JK Neretva.