Podijeli članak

Tagovi

U požaru koji je sinoć izbio u goraždanskom naselju Bogušići izgorjela je obiteljska kuća braće Redžepa i Omera Tanje. U trenutku požara obje obitelji su bile u kući, a samo pukom srećom izbjegnute su teže posljedice.

Redžep Tanjo zadobio je manje opekotine na ruci a pomoć mu je ukazana u Urgentnom centru Kantonalne bolnice.

- Negdje oko 23 sata čuo sam kod brata neku buku, mislio sam da ima goste. Kad sam izašao na verandu, vidio sam plamen. Brat Redžo bio je na terasi zarobljen, uzo sam ljestve i pomogao mu da siđe. Zadobio je opekotine, smješten je u bolnicu. Vatrogasci su gasili požar cijelu noć - kazao je Omer Tanjo.

Ističe da će biti prinuđeni pronaći privremeni smještaj jer je na stambenom objektu pričinjena velika šteta.

- Susjedi su nudile smještaj i sinoć. Kompletan namještaj, sve što je bilo na katu je izgorjelo, nema krova ni plafona. Prozori su se istopili. Nismo ovo u mogućnosti sanirati, ja sam umirovljenik - dodao je.

Pomoć su danas obećali predstavnici gradske uprave koji su bili na licu mjesta.

- Požar je zaista napravio veliku štetu na gornjem katu i krovu, a evidentna je i u prizemlju. Mi ćemo odmah poslati komisiju da ovo snimi jer jako je loše vrijeme i sanacija mora početi već od sutra. Mi ćemo dodijeliti određena sredstva u skladu s našim mogućnostima. Uputit ćemo i zahtjev prema Županijskom stožeru civilne zaštite da i oni sufinanciraju a po dosadašnjoj praksi, uvijek su izlazili u susret. U kratkom vremenu, ovo je peta kuća koja je gorjela i uglavnom su uzroci ljudski faktori, malo i nemarnost, ali što je tu je. Bitno je  pružiti pomoć kako bismo olakšali ovim ljudima i stvorili im uvjete da mogu nastaviti živjeti u ovoj kući - kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Podrška obitelji Tanjo neće izostati ni od Mjesne zajednice iz koje su danas obećali pomoć u vidu akcije čišćenja zgarišta a potom i za financijsku pomoć.