Podijeli članak

Prilikom sinoćnjeg narušavanja javnog reda i mira u krugu migrantskog centra u Blažuju došlo je i do napada na policijske službenike, gdje su dva policijska službenika zadobila lakše tjelesne ozlijede - potvrdio je danas Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova SŽ Mirza Hadžiabdić.

Tom prilikom oštećeno je i više službenih vozila policije, kao i vozila Međunarodne organizacije za migracije (IOM), te prostorije privremenog prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema koja je smještena u tom centru, vlasništvo IOM-a.

Hadžiabdić je kazao kako je policija sinoć oko 20 sati obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom i okupljanjem više osoba azijskog porijekla - migranata u krugu migrantskog centra u Blažuju.

- Na mjesto događaja je upućeno više patrola policije kao i pripadnici Centra za policijsku podršku s ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira - kazao je Hadžiabdić.

O svemu je obaviješten i dežurni tužitelj po čijem ovlaštenju je izvršen uviđaj.

- Nastavlja se daljnji rad na utvrđivanju i razjašnjavanju svih okolnosti s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja više krivičnih djela, nasilničkog ponašanja, lake tjelesne ozlijede, sprečavanje službe osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari - istakao je Hadžiabdić.

Dodao je da do ovog momenta nitko nije uhićen.