Podijeli članak

Tagovi

Dužnosnici HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti državne razine održali su video sastanak s kojeg su poručili kako je potrebno ukinuti krizne stožere kako bi se završilo stanje nesreće te kako bi se, sukladno tomu, sva pitanja rješavala kroz zakonodavnu i izvršnu vlast.

Na sastanku su komentirane aktualne političke teme izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine, kao i dinamika budućeg rada zastupnika i izaslanika u Parlamentarnoj skupštini i ministara u Vijeću ministara BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Razmijenjene su informacije o potezima državne razine vlasti kako bi se spriječile sve negativne utjecaje u novonastaloj situaciji.

Naglašeno je kako se mora osigurati proračunska stabilnost svih nižih razina vlasti uz oporavak svih subjekata koje je utjecaj pandemije koronavirusa pogodio. Osiguranje normalnog života ljudi i funkcioniranje institucija moraju biti osigurani u što skorijem vremenu, dodaje se u priopćenju.

Dužnosnici HDZ-a BiH iznijeli su stavove o funkcioniranju Parlamentarne skupštine i Vijeća ministara, iz svojih nadležnosti. Kao prioritet iskazana je potreba za aktivnijim zajedničkim djelovanjem svih dužnosnika HDZ-a BiH pri rješavanju 14 zaključaka Europske komisije.

Za ispunjavanje obveza moraju biti uključena isključivo za to nadležna tijela, Vijeće ministara i Parlamentarna skupština BiH, poručili su iz HDZ-a BiH.