Podijeli članak

Duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Donja Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog učestalih lokalnih padavina kolovoz je mjestimično mokar, pa se vozači pozivaju na oprezniju vožnju.

Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravaju se vozači na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu prometuje se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, promet je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputom u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, prometuje se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Povodom praznika Ramazanskog bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, priopćeno je iz BiHAMK-a.