Podijeli članak

Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu "Alem" na Vracama. Kako saznaje Dnevni avaz, završen je očevid, a ubijena je recepcionerka hotela. 

Nju je ubio američki državljanin podrijetlom iz BiH, s kojim je bila u vezi. Muškarac je, navodno, i odsjeo u tom hotelu. Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, 60-godišnji Husein Mutapčić, koji nema prijavljeno prebivalište u našoj državi, ubio je zaposlenicu hotela Dinku, koja je poprilično mlađa od njega. 

Istražitelji utvrđuju motiv, a za sada smatraju da se radi o ljubomori. 

Očevidna ekipa, naime, već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema neslužbenim informacijama od izvora bliskog istrazi, muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Sarajevske županije dojavile su kolege iz Federalne uprave policije, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte. 

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure, koje su izuzete i bit će poslane na vještačenje. 

Istražitelji rade na identifikaciji muškarca i žene te se utvrđuje jesu li bili gosti hotela ili se radi o zaposlenicima. 

Kako neslužbenom doznaje Dnevni avaz, slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela, koja im je kazala da u lobiju ima mrtvih te da se radi o ubojstvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Sarajevo.