Podijeli članak

Još nisu utvrđeni, službeno, uzroci požara koji je u petak navečer uništio prizemlje restorana na Pjaci u Splitu. Očevid će se obaviti čim to bude moguće, kaže Ana Čepić iz splitske policije, kako bi se utvrdili uzroci te visina štete.

U požaru koji je oštetio gornje etaže objekta u samom središtu Splita srećom nije bilo ozlijeđenih, iako je zavladala panika kada su se pojavili plameni jezici, nakon eksplozije plina.

Očevici naime tvrde kako je do izbijanja požara došlo nakon što je djelatnik restorana pokušao promijeniti plinsku bocu, koja je počela puštati plin u zatvoren prostor...

Zato je utvrđeno što se dogodilo s vatrogascima DVD Žrnovnice koji su hitali na intervenciju samo da bi se lakše ozlijedili u sudaru na ulazu u Split.

Oko 21.40 sati na raskrižju ulice Zbora narodne garde i Poljičke ceste u Splitu sudarili su se Citroen Jumper i vatrogasni Iveco EuroCargo: kamion se prevrnuo a lakše su ozlijeđena trojica vatrogasaca, 27-godišnji vozač te dvojica putnika. Citroën Jumper vozio je 28-godišnji državljanin BiH.

"Kod vozača vozila Citroen Jumper utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, zbog čega je u zadržan u službenim prostorijama do otrježnjenja. Protiv njega će se podnijeti obvezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće prilikom prolaska kroz crveno svjetlo i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola", kažu iz splitske PU, piše 24sata.hr.