Podijeli članak

Nakon premijerne izvedbe u punom Studiju 64, te rasprodane prve reprize, predstava „Alfa Beta“ je na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar ponovo u petak 18.1. s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala po tekstu Edwarda Anthonyja Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. Glumačku postavu čine Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

 „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena?  Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i što je to? Ključno pitanje je, koliko ostajemo svoji kroz vrijeme, koliko smo dužni ostati vjerni sebi a koliko instituciji braka, i kako nas to oblikuje.

Cijena ulaznice je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.