Podijeli članak

Bivša djevojka pokojnog košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića Klara Szalatny nikad poslije nesreće nije dala izjavu za medije. Kao da je veliku bol odlučila zauvijek zaključati u sebi, piše 24sata.

Nakon nesreće se udala za Olivera Bierhoffa i nastavila s normalnim životom. No, nije i Hilal Edebal, bivša turska košarkašica koja je bila s Klarom i Draženom u kobnom crvenom Golfu. Ona je doživjela teške tjelesne ozljede i život joj nakon nesreće nikad nije bio isti. Probala se i ubiti.

Draženova majka Biserka Petrović izrekla je želju da bi ju htjela upoznati.

"Želja mi je doći u Istanbul i upoznati košarkašicu koja je bila s Draženom u autu".

Želju joj je ispunila TV kuća TRT World. Njihova novinarka Semra Hunter povela je Biserku u Istanbul gdje se susrela s Hilal. Cijeli video je vrlo emotivan, ali događaj u kojoj su se njih dvije susrele i spontano zagrlile pogledajte od 10:10 pa nadalje.
 


Hilal ni sama nije znala da je bila u kobnom automobilu. Sudar joj je ostavio trajne posljedice na mozak prouzročivši amneziju zbog koje pati od golemih rupa u sjećanju, psihičkih slomova i problema u ponašanju.

"Zašto je Petrović, čovjek takvog statusa i bogatstva, morao putovati iz Njemačke za Zagreb baš automobilom, ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala biti u Njemačkoj?", neka su od pitanja koja su godinama mučila danas 47-godišnjakinju..."

"Na koncu, je li Dražen bolje prošao od mene? Bi li bilo bolje da nisam preživjela?"

Krenula je na terapije, a dugo vremena je provodila na liječenju.

"Bilo mi je vrlo teško. Dugo sam vremena bila na terapijama. U potpunosti sam izgubila pamćenje. Nisam prepoznavala ništa u Münchenu, gradu u kojem sam odrasla. Kamo god da sam pošla, roditelji su me morali dovoditi natrag".

Koliko joj je bilo teško dočarava pokušaj samoubojstva. Njezini roditelji su doživjeli vrlo potresnu situaciju kada se Edebal pokušala ubiti. Htjela je skočiti sa 17. kata tijekom rehabilitacije.

"Nisam planirala skočiti zato da se ubijem. Željela sam se probuditi iz sna. Mislila sam da ću, kad skočim, prestati sanjati ovu moru".