Podijeli članak

U Opuzenu se odvija prava drama.
 
Nešto iza 16:40 sati muškarac je prijetio, a potom i aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i tako izazvao požar. Na mjesto događaja odmah su izašli djelatnici PP Metković, JVP Metković i Hitne medicinske službe, javlja portal Like Metković.
 
Prilikom intervencije s ciljem sprječavanja nemilog događaja ozlijeđen je jedan policijski službenik iz PP Metković koji je prebačen u Dom zdravlja Metković, a potom oko 19 sati helikopterom HRZ-a u KBC Split.
 
Neslužbeno se doznaje da je policajca u trenutku intervencije počinitelj porezao po rukama oštrim predmetom. Sam počinitelj nije ozlijeđen, prenosi Index.hr. Sve je navodno počelo zbog dječjeg rođendana u susjedstvu jer ga je smetalo glasno dječje veselje. Izbila je svađa, a susjedi su pozvali policiju.
 
Nakon što je dignuo kuću u zrak, muškarac se popeo na dio krova. Policija s njim još uvijek pregovara.
 
"Danas oko 16,20 sati 49-godišnji muškarac u Opuzenu je prijetio susjedima. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici sa kojima je odbio komunicirati zatvorivši se u svoju obiteljsku kuću te u prizemlju prouzročio požar aktiviranjem plinske boce. Prilikom intervencije policijskih službenika osoba je pružila otpor ozlijedivši dvojicu policajaca. Navedeni muškarac se potom popeo na krovnu terasu kuće te i dalje odbija postupiti po zapovijedi policijskih službenika", priopćila je policija.

Već je više puta priveden
 
Prema pisanju Slobodne Dalmacije radi se o Radomiru Šimoviću za kojega susjedi kažu da je već radio probleme. Njegov prvi susjed u razgovoru s novinarima kazao je kako je Šimović već bio i na psihijatriji, ali da ga nitko ne kontrolira je li pod terapijom ili ne.
 
"Kad on napravi nered policija ga privede a sudac za prekršaje oslobodi i tako ukrug dođemo do ovoga što se danas dogodilo", kazao je za splitski dnevnik Šimovićev prvi susjed Jure Stanić.
 
HRT javlja kako je Šimović ratni veteran 116. neretvanske brigade te da je obolio od PTSP-a.