Podijeli članak

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ u mjesecu travnju 2019. godine započeo je s izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica/legitimacija koje u potpunosti mijenjaju papirnate zdravstvene iskaznice/legitimacije.

Kako bi osiguranici iste mogli nesmetano i u punom kapacitetu koristiti Zavod je izvršio sve potrebne radnje kako bi Integrirani zdravstveni informacijski sustav (IZIS) u potpunosti podržao elektroničke zdravstvene iskaznice/legitimacije.
Proteklih dana, u više navrata i iz više ambulanti, Zavod je imao upite osiguranika koji posjeduju elektroničke zdravstvene iskaznice/legitimacije zbog čega im zdravstveni djelatnici pored važećih elektroničkih traže i papirnate zdravstvene iskaznice/legitimacije koju su poništene.
Zavod je kontaktirao sve zdravstvene ustanove i dao im dodatne upute za korištenje elektroničkih zdravstvenih iskaznica/legitimacija tako da se ovakve poteškoće u budućnosti ne bi trebale događati.
U slučaju da ponovno osiguranicima budu tražene poništene papirnate zdravstvene iskaznice/legitimacije pored važećih elektroničkih osiguranike pozivamo da se jave u najbliži područni ured Zavoda, navodi se u priopćenju Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a,prenosi ero.tel