Podijeli članak

U nedjelju je u Sportskom Centru Đulić u Širokom Brijegu održano je 1. Cheerleading prvenstvo Federacije  Bosne i Hercegovine. Cheerleading je novi Olimpijski sport, a polako se uvodi i kao sport u Bosni i Hercegovini, samim time krenula su i prvenstva entiteta. 

Ovo je prvi put da se održava Cheerleading prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u organizaciji Cheerleading saveza Federacije Bosne i Hercegovine, a čast biti domaćin prvog prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine pripala je Hrvatskom cheerleading klubu Široki. Hrvatski cheerleading klub Široki je prvi cheerleading klub nastao na području Bosne i Hercegovine i upravo na svoju desetu godišnjicu kluba organizirao je prvenstvo, a članovi su deseti rođendan kluba proslavili osvojivši od 15 disciplina 14 zlata i jedno srebro. 

Na prvenstvu je sudjelovalo preko 400 sportaša u 4 uzrasta mini kadeti, kadeti, juniori i seniori, a samo prvenstvo je trajalo ukupno 5 sati. Pokrovitelj prvenstva je Grad Široki Brijeg, a prvenstvo su podržali i Soldo Metali, Elektroprivreda Hrvatske Zajednice Herceg Bosne, Fama d.o.o, Mepas d.o.o.

Uz klubove iz Federacije Bosne i Hercegovine gostovao je i klub iz Vinkovaca.