Podijeli članak

Hoće li do velike borbe između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona uspjeti doći iz petog pokušaja? Borba je čak četiri puta otkazivana. Još 2015. Khabib je odustao zbog ozljede, 2016. Ferguson je imao problema s ozljedom, 2017. Khabib je imao problema s kilažom, a 2018. je ponovno otkazao Ferguson zbog ozljede.

"Da sam ja šef, odradili bismo to sranje u prosincu. Znate što? Odradit ćemo to u prosincu", poručio je Ferguson, jedini borac za kojeg se vjeruje da može pobijediti neporaženog Khabiba.

"Neka Khabib jede svoje hamburgere sa sirom i ostala sranja. Nadam se samo da se neće udebljati previše, odmah ću navaliti na njega. Imam nove stvari koje sam pripremio."

Khabib je prošlog vikenda lako pobijedio Dustina Poiriera i stigao do omjera 28:0, ali Ferguson nije fasciniran predstavom Dagestanca.

"Bio je lijen i jednodimenzionalan. Nemam ništa protiv njega. Khabib je odradio posao, očito je pobijedio, stisnuo je Dustina, a Dustin nije imao odgovor na taj pritisak. Svaka čast Khabibu za pobjedu, ali kao što sam rekao, izgledalo je lijeno. Ja sam se za njega pripremio već nekoliko puta. Dobar je borac, ali ja znam kako slomiti tog GOAT-a (Najvećeg svih vremena)", rekao je Ferguson i otkrio koja je razlika između njega i Khabiba.

"Ja sam drugačiji tip borca, ja bacam mnogo serija udaraca. Pokušavam nogama, rukama, koljenima i laktovima. Khabib samo legne na tebe i radi jak pritisak. Zanimljivo je kako se on bori, ali za mene to je dosadno. To je lijeno."

Datum borbe bi trebao biti 15. prosinca, a mjesto radnje Las Vegas. Vjeruje se da bi njihov okršaj mogao srušiti sve rekorde prodaje te da bi oni mogli dobiti najveće zarade dosad u karijeri. Za taj event se spremaju još dvije borbe za naslov - Amanda Nunes branit će naslov protiv Germaine de Randamie, a Max Holloway protiv Alexandera Volkanovskog, piše Index.