Podijeli članak

U skladu s članom 18. Statuta Upravnog odbora Fonda za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine te na osnovu Odluke Upravnog odbora Fonda, Upravni odbor Fonda za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine objavljuje Javni poziv za dodjelu studentskih zajmova za akademsku 2017/2018. godinu

Radi poticanja osiguranja sredstava, podrške i omogućavanja studiranja studentima na priznatim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, Fond za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine dodjeljuje 231 studentskih zajmova u ukupnom iznosu od 2500,00 KM za akademsku 2017/2018. godinu.

U slučaju osiguranja dodatnih financijskih sredstava, Fond za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine objavit će novi Javni poziv pod istim uvjetima. Studenti koji nisu ostvarili pravo na studentski zajam po ovom Javnom pozivu bit će uvršteni u novu rang listu i biti ocijenjeni u konkurenciji s novozaprimljenim prijavama bez obaveze da se ponovo kandidiraju.Detalje natječaje zainteresirani mogu vidjeti OVDJE.