Podijeli članak

Inicijativa IT Girls i Bit Alijansa dodijelit će Arduino opremu Osnovnoj školi "Mustafa Ejubović-Šejh Jujo" u Mostaru u srijedu, 29. svibnja, kako bi potaknule djevojčice da se bave robotikom.

Ideja Inicijative IT Girls i Bit Alijanse je da u osnovnim školama širom BiH organiziraju Arduino radionice za djevojčice kako bi na zanimljiv i praktičan način učile o informacijskim tehnologijama.

Ta ideja oduševila je tim koji stoji iza CHICovnika, prvog bh. planera za žene, te su odlučili zajedno s domaćim trgovačkim lancem Bingo prikupiti sve što je potrebno za održavanje jedne Arduino radionice.

Naime, IT Girls su uspjele prikupiti potrebna sredstva za održavanje devet Arduino radionica, a CHICovnik i Bingo zajedničkim su snagama osigurali sredstva za još jednu radionicu, pa će tako sutra oprema biti dodijeljena navedenoj mostarskoj osnovnoj školi.

Izjave za medije predviđene su od 13 sati, priopćeno je iz Inicijative IT Girls.

Inače, IT Girls je inicijativa mladih zaposlenika i zaposlenica Ujedinjenih naroda s ciljem da potakne djevojčice i djevojke da već od rane dobi počnu razmišljati u smjeru informacijskih i komunikacijskih tehnologija te da se više uključe u svijet programiranja i programskih jezika kako bi razvile interes za ovaj sektor i povećale mogućnosti u odabiru budućih karijera i obrazovnih pravaca.