Podijeli članak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da intenzivna rekonstrukcija objekta novog proizvodnog pogona "Jumka" u Drvaru jamči da će do kraja godine biti otvoren i zaposliti 100 radnika.

"Ovo je u ovakvim uvjetima važna vijest ne samo za Drvar, već za cijelu BiH, pogotovo jer vidim raspoloženje da se ovi radovi na vrijeme završe", rekao je Dodik novinarima u Drvaru.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru obrane Aleksandru Vulinu i Srbiji, koja time pokazuje pažnju prema srpskim povratnicima i općinama u Federaciji BiH (FBiH).

"Vlada Srbije je već uplatila milijun KM pomoći Drvaru za rješavanje infrastrukturnih i komunalnih problema, Vlada Srpske će uskoro uplatiti 200.000 KM za održavanje vrtića", rekao je Dodik.

Dodik, koji je danas razgovarao u Drvaru sa načelnikom te općine Dušicom Runić, rekao je da ne postoje otvoreni problemi za završetak radova na novom objektu "Jumka".

"Nadam se da ćemo ovaj objekat otvoriti do Nove godine zajedno sa rukovodstvom Srbije, koje će predvoditi Aleksandar Vučić. Nadam se da ćemo tada zajedno sa čelni ljudima Drvara promovirati ovaj uspjeh koji će značiti povratnicima", rekao je Dodik.

On je naveo da županijske vlasti pokušavaju potpuno razvlastitit srpske lokalne zajednice u FBiH.

Nažalost, okupljeni se nisu dotakli teme ili problema izgradnje katoličke crkve u Drvaru. Isti oni koji pričaju o ovome projektu, izgradnju crkve blokiraju već godinama.