Podijeli članak

Dvojica ministara u Vladi RS, shodno istrazi koja je u tijeku, mogla bi biti smijenjena idućeg tjedna, kao i neki direktori, tajnici, zamjenici i pomoćnici ministara, saznaje portal Infosrpska.

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik je još prije izbora planirao ''čišćenje'' kompromitiranih kadrova, ma iz koje stranke oni dolazili, ali u tom naumu nije htio zloupotrebljavati izbore, kažu izvori bliski njegovom kabinetu.

Isti izvor navodi da se čekalo da prođu izbori i da se provjeri ponašanje pojedinaca i za vrijeme izbora, kao i zbog toga da mu ne bi prigovorili da to radi da bi stekao što više glasova u predizbornoj kampanji.

"Među onima koji su ili će biti smijenjeni u prvom redu su oni koji su svojim lošim radom, slabim radnim rezultatima, ali i kriminalnim djelovanjima, što su utvrdile istrage koje je predsjednik Dodik naredio, nanijeli štetu društvu i RS uopće", prenosi Infosrpska.

Ovaj portal navodi da je, uprkos neslaganju glavnog koalicijskog partnera DNS-a, odnosno njihovog lidera Marka Pavića, Dodik odlučan u čišćenju od kadrova koji su zloupotrijebili izborni proces na štetu vladajuće koalicije, ali i onih koji su što javno što tajno sudjelovali u pokušaju podrivanja ustavnog poretka Republike Srpske.

"Dodikova "gvozdena metla" se mogla i očekivati s obzirom na to da su se ''mangupi iz naših redova'' počeli smatrati nedodirljivima, gubeći svaku mjeru za realnost, za društvo u kome žive i za RS u cjelini", prenosi portal Infosrpska.

Ovaj portal navodi da Dodik "gvozdenu metlu" neće ispuštati iz ruku još neko vrijeme, dok sve ne "raščisti".