Podijeli članak

Nakon zasjedanja političkog savjeta SNSD-a medijima se obratio predsjednik te političke opcije i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, a najviše je bilo govora o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj.

Dodik je kazao kako je u vrijeme pandemije prioritet vlasti bilo očuvanje radnih mjesta te da je presjek zadovoljavajući i govori da je ovaj entitet izgubio samo 1.200 radnih mjesta, piše Klix.ba. 

"To je uspjeh, posebno kad se vidi situacija u regiji i dio je uspješne ekonomske politike koju smo vodili", kazao je on te naglasio važnost formiranja nekoliko fondova koji trebaju dodatno da podrže privrene subjekte u ovom periodu.

Procjena MMF-a i Svjetske banke je da će domaći proizvod na ovom prostoru pasti pet posto ove godine, nastavio je, kazavši da se te prognoze u ovom entitetu ne ostvaruju.

"Vjerujemo da će pad biti najviše minus dva, a možda bude i nula", kazao je Dodik kazavši kako su ulazili u pribavljanje sredstava, ali da je to rađeno u mjeri koja je manja od drugih u regiji i manja od ograničenja Europske unije.

Najavio je u ovoj i sljedećoj godini ulaganje 100 milijuna KM u izgradnju i rekonstrukciju cesta. Ostvaren je i pad prihoda u budžetu RS-a od 5,5 posto ili 130 milijuna KM.