Podijeli članak

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u Sarajevu da na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH nije bilo suglasnosti u vezi s točkom dnevnog reda vezanom za ocjenu kvaliteta u srednjem obrazovanju – PISA.  

"Imamo situaciju da oko PISA i drugih stvari nema suglasnosti i najvjerojatnije ću ja na tom pitanju potegnuti mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa kroz Narodnu skupštinu Republike Srpske. Mi tražimo da se tu uključe entiteti, a pošto toga nema ja nisam mogao glasati", kazao je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva.   

Dodik je kazao da su sa dnevnog reda skinute sve točke, odnosno materijali Ministarstva vanjskih poslova BiH.

"Netko u Ministarstvu inozemnih poslova, još uvijek vjerujem da to nije ministrica, ne proslijeđuje poštu ni meni kao članu Predsjedništva, niti predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji. To je neprihvatljivo i tražimo informaciju o tome", kazao je, između ostalog, Dodik.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da izdaju jednu izjavu vezao za epidemiju koronavirusa. Naveo je da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća i da je nužno da se svi još jednom pozovu na oprez i poštivanje mjera jer je očigledno da epidemija ima ekspanziju, a veliki je uticaj i na ekonomiju.         

Dodik je kazao da je razgovarano o pitanju ilegalnih migranata u BiH, te podsjetio da je Predsjedništvo ranije tražilo jedan cjelovit pregled i program za rješavanje tog pitanja.      

"Mi i dalje mislimo da postoje samo dva načina da se riješi problem migranata. Jedan je da se otvore granice prema EU i da svi oni odu tamo gdje su htjeli ili drugi da se vrate u zemlje iz kojih su došli - rekao je Dodik.