Podijeli članak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je pogrešnim obračun političkog Sarajeva sa stavom francuskog predsjednika Emanuela Macrona "da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika `Islamske države`", poručujući kako je potrebno angažirati institucije u Srpskoj i na razini BiH da se smisleno bore protiv terorizma.

Milorad Dodik izjavio je kako je poziv Željka Komšića upućen veleposlaniku Francuske u BiH Guillaumeau Roussonu na hitan razgovor, zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Macrona ”da je BiH tempirana bomba jer se suočava s povratkom džihadista” – zabijanje glave u pijesak i bježanje od problema, koje ”političko Sarajevo uporno radi 25 godina”.

“Umjesto da se na najodgovornijim mjestima u BiH raspravi o problemu povratnika s ratišta po Bliskom istoku i stvarne prijetnje od terorizma u BiH, ovdje se napada svatko tko o tome ne želi i neće šutjeti, a sada je na red došao i predsjednik Francuske Emmanuel Macron”, naglasio je Dodik, javlja Srna. 

Zamoljen da komentira Komšićev poziv upućen Roussonu, član Predsjedništva BiH rekao je da stavovi koje Komšić javno iznosi ili koje će tim povodom priopćiti francuskom ambasadoru nisu stavovi BiH, ”jer o njima ne postoj suglasnost unutar Predsjedništva BiH”. Iz ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH priopćeno je da će Komšić pozvati na razgovor veleposlanika Francuske u BiH zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika terorističke organizacije “Islamska država” te će tražiti da razjasni stavove koje je iznio predsjednik Francuske.