Podijeli članak

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako je  epidemiološka situacija ozbiljna i da je jedini način borbe protiv koronavirusa poštovanje propisanih mjera, te je pozvao građane da ih poštuju kako bi mogla da se spriječi dalja eskalacija epidemije.

Dodik je rekao kako i zemlje koje uspijevaju da se izbore sa epidemijom nemaju nikakve druge mjere od ovih koje se promjenjuju i u RS, ali da imaju veću disciplinu u njihovom provođenju. 

-Mi nećemo uvoditi neke nove mjere ukoliko to zaista ne bude dramatično potrebno i pokušat ćemo da upozorenjima i ukazivanjima osiguramo njihovo poštivanje - rekao je Dodik novinarima u Bijeljini nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Dodik je rekao kako nema zemlje na svijetu koja već ne osjeća značajne gubitke koje je pričinila pandemija koronavirusa, a ozbiljne gubitke ima i RS. 

-Za sada imamo pokrivene očekivane gubitke koje smo osigurali putem Međunarodnog monetarnog fonda, pa i europskih fondova, i vjerujemo da ćemo moći brzo da uđemo u fazu oporavka - rekao je Dodik i dodao da je zahvalan zdravstvenom osoblju koje je uložilo velike napore u borbi protiv virusa koja već previše dugo traje.