Podijeli članak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je kontinuirano razvlašćivanje Republike Srpske moralo rezultirati trenutnom situacijom u kojoj politički predstavnici bošnjačkog naroda poručuju Srbima da im ne dozvoljavaju ostvarivanje ni osnovnih politiičkih prava kao što je pravo na političko predstavljanje.
 
"Politički Bošnjaci, mezimče međunarodnih predstavnika, izraslo je u političkog monstruma, koji više ne poštuje ni Ustav, ni zakone zemlje za koju se navodno zalažu. Izbori nemaju smisla jer vidimo da pobjednici ne mogu preuzeti odgovornost koju su im dali građani Republike Srpske", istaknuo je Dodik povodom godišnjice općih izbora u BiH.
 
Dodik je naglasio kako sve to govori da će neko vrlo skoro morati objasniti Bošnjacima da su oni samo trećina svega što je zajedničko u BiH i da je medeni mjesec međunarodnih predstavnika i bošanjačkih političara završen.
 
"U suprotnom, BiH će mnogo brže nego što to itko vjeruje ili misli doživjeti potpuni kolaps iz kojeg jedina očuvana može izaći Republika Srpska. Discipliniranje Republike Srpske ne može proći i što to prije shvate svi veća je šansa da ne gledaju scenario koji je logičan", kaže Dodik.