Podijeli članak

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da njegova stranka uvijek poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, te da ga tako poštuje i /predsjednik SDA/ Bakir Izetbegović onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi.

"Ustav BiH je ono što je od početka u našem nastojanju, isto kao i da ovdje gradimo stabilnu zajednicu. Naravno da sa tim ide i poštivanje zakona, ali ako on misli na tu vrstu priče kako je neko nametnuo priču o Zakon o obrani i da treba da se radi onda mu poručujem da to nitko ne krši, niti je kršio, niti misli da krši u narednom vremenu", rekao je Dodik na pitanje novinara da prokomentira izjavu Izetbegovića da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine može biti formiran sljedećeg tjedna ukoliko su Dodik i SNSD, kako kaže, spremni da poštuju Ustav i ranije donesene zakone, prenosi Srna.

Dodik je naglasio da u tom pogledu nigdje ne piše nikakva obveza, osim da će institucije raditi na tome i one i rade.

Lider SNSD-a je dodao da nije prvi put da Izetbegović tako nešto kaže i ponovio da SNSD poštuje, prije svega, Ustav BiH, a samim tim i zakone.

"Kamo sreće da i on poštuje Ustav i zakone, jer onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi", konstatirao je lider SNSD-a.