Podijeli članak

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. 
 
Dužnosnici su razmijenili stavove o stanju u zdravstvenom sustavu i gospodarstvu, osvrćući se na poduzete mjere u borbi protiv koronavirusa. Predstojeće razdoblje, zaključili su, zahtijeva aktivno političko djelovanje i suradnju, koji su ključni za
stavljanje pandemije pod kontrolu te zaštitu zdravlja žitelja i ekonomije.

Sporazumni o nužnosti pružanja potrebne pomoći i materijala zdravstvu i poduzećima te zaštiti radnika diljem zemlje, pozdravili su inicijative o poticanju domaćeg gospodarstva kao i inicijative upućene predstavnicima Europske unije o izuzimanju Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU. 
 
Tom prilikom, dužnosnici su zaključili da su solidarnost i suradnja uz političku stabilnost i korektnost neophodni u razdoblju kada sve razine vlasti diljem države moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze žitelji i Bosna i Hercegovina.