Podijeli članak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banja Luci da je neprihvatljivo smještanje migranata u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca, jer bi to imalo političku dimenziju, čiji je ciilj protjerivanje Srba sa stoljetnih ognjišta.

"To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili protjerani iz Medenog Polja, odnosno sa stoljetnih ognjišta", rekao je Dodik novinarima komentirajući najavu da će migranti iz Bihaća biti smješteni u Medenom Polju.

On je istaknuo kako dio bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, koji bi u perspektivi mogli vršiti pritisak na one koji nisu Bošnjaci. 

Nedavno je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio kako migranti neće biti smješteni niti na jednoj lokaciji u Hercegbosanskoj županiji, što je također bila namjera bošnjačke političke elite. Spominjan je i Salakovac kako Mostara kao mjesto u kojem će biti smješteni obitelji pripadnika ISIL-a, ali su hrvatski predstavnici u županijskoj vlasti odbili takvu mogućnost. 

Očito je kako se problem migranata pokušava prebaciti na područja gdje su Hrvati i Srbi većina, a ostaje za vidjeti što će se događati ukoliko se broj ilegalnih migranata poveća, a sve najave govore kako će se upravo to dogoditi.