Podijeli članak

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH najavio je da će pisati Donaldu Trumpu, američkom predsjedniku kako bi ga "informirao o radu njegovih službenika i BiH".

"Kako god izgledalo, možda nekom smiješno, pokušat ću da napišem i napisat ću pismo predsjedniku SAD i informirat ću ga o radu njegove administracije. Slušao sam ga na Općoj skupšitni UN-a gdje je govorio da poštuje suverenitet zemalja. Što je ovo, koja je ovo lakrdija? Kakva je ovo priča, kakvo je ovo stavljanje u poziciju zamorčeta svih nas ovdje od strane službenika američke administracije ovdje na terenu. Nije ni Amerika što je bila. Mi smo ovdje u biti eksperiment nekih ljudi koji se još uvijek zadržavaju na pozicijama u administraciji SAD kroz onu priču o dubokoj državi. Smatramo da ti ljudi, od Palmera pa ostali, sve čine da dobiju široku međunarodnu koaliciju da bi kaznili RS", rekao je Dodik.

Dodik je rekao kako će kao član Predsjedništva BiH stupiti u kontakt s svim šefovima veleposlanstava i službenika koji su u BiH kako bi ih pitao što oni misle o onom što rade.

Dodao je da će organizirati miting u Istočnom Sarajevu i da će tražiti dozvolu da se taj miting prenese pred zgradu OHR-a u Sarajevu.