Podijeli članak

Ako osjećate kao da vam je dosta svega, vjerujte nam, niste jedini.

Prebrzi način života u 21. stoljeću u kombinaciji s ovisnošću o tehnologiji i nedostatkom vremena za brigu o sebi na svakom pojedincu ostavlja tragove, fizičke i/ili psihičke, piše Index.hr.

Ono što se popularno naziva slom živaca visi gotovo svakom modernom pojedincu nad glavom, no znate li prepoznati znakove istoga?

Ako niste sigurni prijeti li vam jedan, mi vam danas otkrivamo sigurne znakove da je odgovor potvrdan, u nadi da ćete već danas učiniti nešto za sebe. Neka svijet ponekad pričeka!

Nije vas briga za to kako izgledate

Naravno da ima dana kada ćete kosu svezati u punđu jer vam je se nije dalo oprati, izaći iz kuće bez šminke ili u trenirci i slično, no ako takva faza kod vas traje već neko vrijeme, ona bi mogla ukazivati na nešto ozbiljnije od same lijenosti.

Ne možete se koncentrirati

Stres često uzrokuje nemogućnost koncentriranja na određene zadatke i aktivnosti. U težim slučajevima prekomjerno lučenje kortizola, hormona stresa, može čak pogoršati vaše pamćenje.

Ne vježbate i jedete lošu hranu

Kada vam je dosta svega, često utjehu pronalazite u ljenčarenju te posezanju za nezdravom hranom. Drugim riječima, kada je vaše tijelo pod stresom, ono još više žudi za lošom hranom, posebno slatkišima. Jeste li se našli s kojim kilogramom viška u posljednje vrijeme?

U stalno brinete

Iako se stalno brinete oko nečega, a zapravo ne znate točno oko čega - to je još jedan od vrlo jasnih znakova sloma.

Više ne znate kako biti sretni

Stvari koje su vas dosad usrećivale, čak i sitnice, više vas ne zadovoljavaju te se često nađete da ne znate odgovor na pitanje što vas uopće usrećuje.

Bol u glavi i trbuhu

Iako do sada niste imali problema s ovakvim zdravstvenim problemima, odjednom ih imate. Stres i tjeskoba posebno vole udariti na trbuh i nemiran osjećaj u njemu pa ga nemojte ignorirati.