Podijeli članak

U redakciju Regionalnog tjednika u srijedu je stigla priča pod nazivom "Dobra duša AP Varaždin". Pismo prenosimo u cijelosti.

"Javljam se evo kako bih u ovom ludom svijetu punom negativnosti u medijima i loših iskustava izdvojila današnji događaj iz ranojutarnjeg autobusa iz Lepoglave prema Varaždinu.

U krcati bus u Kaniži ulazi stariji bračni par, plaća kartu za Varaždin. Oko kilometar dalje gospođa shvaća da je zaboravila papire na autobusnoj stanici pa to kaže svom jedva pokretnome mužu i vozaču koji čovjeka pušta van iz autobusa. Starac sav jadan krene trčati natrag. Sad su svi očekivali da će vozač u svojoj profesionalnosti krenuti naprijed, ali ne. Vozač pun čovječnosti se okrenuo na cesti i počeo se vraćati u smjeru zaboravljenih nalaza.

Na cesti je u jednom trenutku nastao kaos - svi su trubili, srednjoškolci su se smijali, a u mome srcu bilo je VAUUUUUU. Kakva ljubav vozača prema čovjeku. I putem prema stanici sretnemo starog djedicu kako trčećim korakom ide po ženine nalaze, a meni suza u oku. I vozač stane na busnoj, opet se okrene, uzme nalaze i pokupi djedicu pa svi sretni krenemo dalje. I jadan nagluhi djed želi još dati vozaču za kavu, ali vozač odbija. Moj dan je tom malom gestom još uvijek dobrih ljudi postao savršen
."