Podijeli članak

Jedan muškarac iz Njemačke dobio je krivičnu prijavu nakon što je razbio staklo na toyoti iz koje je dopirao dječji plač.

Incident se odigrao u prošli petak na jednom parkingu u Bremenu, a otac je odlučio tužiti prolaznika i tražiti naplatu štete.

Naime, muškarac je prolazio parkingom kada je nešto prije podneva čuo uznemireni dječji plač iz jednog vozila. Kada je prišao automobilu, ugledao je dijete kako sjedi u svom sjedištu u zaključanom automobilu koji je gorio na suncu i neutješno plače. 

Savjesni prolaznik je prvo počeo da doziva pomoć, nadajući se da će da dozove roditelje. Međutim, kako se nitko nije pojavio, a napolju je bilo više od 30 stupnjeva, muškarac je poslije dva minuta razbio staklo na automobilu i izvukao dijete napolje.

Poslije nekoliko minuta došao je otac (57) i napao prolaznika koji je njegovom djetetu spasio život. Otac je rekao da je beba čvrsto spavala, a da je on istrčao na nekoliko minuta da nešto završi, te dijete nije htio buditi.

Otac je rekao i da je auto bio djelimično parkirano u hladu, a utvrđeno je da je parking plaćen 11 minuta prije nego što je pozvana policija.

Vlasnik je protiv prolaznika podnio prijavu i tražio naknadu štete, a policija je po službenoj dužnosti obavijestila centar za socijalni rad zbog sumnje da je riječ o slučaju zanemarivanja maloljetnog djeteta.