Podijeli članak

Službenici MUP-a Sarajevske županije izdali su 19 prekršajnih naloga osobama koje su identificirali i zatekli na skandaloznom korona-derneku koji je održan iza zaključanih vrata jednog ugostiteljskog objekta.

Mirza Hadžiabdić iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a Sarajevske županije rekao je za Klix.ba da su sve osobe koje su identificirane ili zatečene na mjestu dobile prekršajne naloge. Minimalna novčana kazna za kršenje socijalne distance iznosi 500 KM.

"Nastavlja se daljnji rad na identifikaciji svih osoba koja su bila sudionici zabave u navedenom objektu, u vrijeme kada je rad ugostiteljskih objekata zabranjen", dodao je Hadžiabdić.

Utvrđuje se i koje osobe su prekršile naredbu o zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina.

"Odmah je ostvarena nužna suradnja sa nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadčežnosti", dodao je Hadžiabdić.

Prekršajni nalozi su izdati zbog kršenja naredbi Federalnog stožera civilne zaštite odnosno Kriznog stožera SŽ koje su na snazi s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

Sinoćnja zabava je šokirala cijelu bh. javnost. Građani su posebno ogorčeni jer oni koji bi morali biti primjer ostalima zapravo krše zakon i to čak ne kriju dok istovremeno građani sjede u svojim domovima skoro dva mjeseca i slušaju preporuke nadležnih tijela.