Podijeli članak

Srpski tenisač Novak Đoković koji je prije nekoliko dana pobijedio Bornu Ćorićau finalu ATP turnira u Šangaju, već je tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji izjavio da navija za Hrvatsku.

U Srbiji je zbog te izjave naišao na negodovanje, a neki su ga čak prozvali i izdajnikom. Prije tjedan dana Đoković je gostovao u  emisiji RTS-a "Da Možda Ne" gdje je potvrdio da je njegova čestitka "izazvala buru".

Kako da vam kažem. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i ima pravo izraziti se kako želi. To sam uvijek poštovao. Nerijetko sam u posljednje dvije godine osuđivan zbog ovih ili onih stvari. Što se tiče podrške Hrvatskoj, došla je iz srca.

Ja njima stvarno želim sve najbolje. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj, a vjerujem i da dosta ljudi iz Srbije ima svoje prijatelje u Hrvatskoj, rekao je Đoković.

Rekao je da je svjestan svega što se događalo u ratu, ali da je jednostavno tada bio mlad.

Jako mi je teško pričati o tome, to je jako osjetljiva tema. Tko god da mi priča o tome s tugom, ja suosjećam s njim. Rat nikome ne donosi ništa  dobro. Prošao kroz to bombardiranje. Definitivno nijedna strana u tom ratu nije pobijedila, nastavio je i dodao da se konstantno stvara nesnošljivost između naroda.

Mi dijelimo puno sličnosti. Jezične, kulturne, tradicionalne. Običaji su vrlo slični. Razumijem situaciju. Ne želim ulaziti u politiku i posipati sol na ranu bilo kome. Ispričavam se ako je netko uvrijeđen, zaključio je Đoković, piše Večernji.hr.