Podijeli članak

Prije četiri godine, baki i djedu malene Daisy Watt (10) iz Velike Britanije, dijagnosticirali su rak pa je djevojčica odlučila naslikati im sliku, prenosi Metro. 

Njezina mama Karen (50) primijetila je da malena ima pravi talent, a do sada je djevojčica svojim radom zaradila sveukupno 50.000 funti (oko 115 000 maraka). No velikodušna Daisy sve je darovala u dobrotvorne svrhe. 

Njezina majka, učiteljica u osnovnoj školi i tata Charlie (50) vrlo su ponosni na sve što je učinila. 

-Počela se baviti umjetnošću otkad je naučila držati kist. Ali u posljednjih nekoliko godina, njezin je rad zaista privukao pažnju ljudi. Iako je uvijek bila kreativna, kad je stvarala tu sliku za djeda i baku, shvatili smo da ima nešto posebno - govori Karen.

Daisy je naslikala scenu u vrtu kako bi prikazala djeda Arthura koji je umro prije četiri godine, a tada je imao 75. Baki Polly (89) u isto vrijeme je dijagnosticiran rak grlića maternice.

Novcem je malena pomogla dvjema dobrotvornim udrugama za borbu protiv raka - Firefly i Cancer Research.

Slika vrta prodala se prije tri godine za 9500 funti na aukciji koja je zainteresirala i kupce iz Kanade i Hong Konga. Djevojčica slika svaki dan nakon škole.

-Uvijek sam imala puno cvijeća u vrtu jer živimo na selu, tako da je to vjerojatno nadahnjuje - objasnila je majka koja je diplomirala likovnu umjetnost, ali tvrdi da je njezina kći bolja od nje.

-Jednom smo sjedile i slikale tulipane i ja sam nju molila za pomoć. Ona je odmah pronašla rješenje. Njoj to dolazi prirodno. Tulipan je bio prekrasan - govori Karen i dodaje da malena crta cvijeće jer to njoj predstavlja ljude koji su se liječili od raka.

Prodala je još svojih slika, čestitki i dizajnirala je magnete. Unatoč svim svojim postignućima, Karen je rekla da je Daisy vrlo skromna i prilično sramežljiva zbog svog rada, prenose 24sata. 

-Kad kažem ljudima i oni joj daju komplimente, ona uvijek pita: 'Mama zašto si im to morala reći'. Privukla je pozornost i ne vidi oko čega se svi uzbuđuju. Nadam se da će jednog dana shvatiti da je ono što radi posebno - kaže majka.