Podijeli članak

Maloljetni D. S. (14) iz Čelinca, koji je ozlijeđen od eksplozije bombe, tijekom liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske pokušao se više puta ubiti za jednu večer, saznaje srpskainfo.com.

Kako neslužbeno saznaju, dječaka su u njegovom pohodu spriječile medicinske sestre i liječnici te je prevezen na Odjel psihijatrije u Banjoj Luci.

Riječ je o maloljetniku, koji je ozlijeđen krajem prošlog mjeseca u Čelincu. On je tada nosio torbu sa 11 bombi, a prilikom pokušaja da jednu aktivira, kapisla mu je eksplodirala u ruci i zadobio je teške ozljede.

Izvor iz UKC Republike Srpske ispričao je za srpskainfo.com da se to večer odvijala prava drama u bolnici. Dječak je prvo pokušao da pobjegne iz bolnice, preko požarnih stepenica.

"Liječnici i medicinske sestre su ga primijetili i vratili u sobu. Međutim, tu nije bio kraj drame. Istu večer, on je povezao neke zavoje koje je našao u sobi i od njih napravio konopac, te pokušao da se objesi. Na sreću, opet su na vrijeme to primijetili radnici i spriječili ga u tome", kaže sugovornik.

Prema njegovim riječima problemi s D. S. tu večer nisu tu završeni.

"Liječnici i sestre pričali su sa njim i pokušali ga smiriti. Međutim, nakon nekog vremena dječak je otišao do kupaonice gdje je razbio ogledalo i pokušao da se isiječe", priča izvor srpskainfo.com.

Poslije svih ovih incidenata liječnici i sestre više ovog maloljetnika nisu puštali iz vida, te su pričekali kolege s Odjela psihijatrije, koji su ga odveli.

Podsjetimo, prava drama oko ovog maloljetnika odigrala se i prije tri tjedan kada je policiji u Čelinicu prijavljeno da on šeta po selu Barakovac, a da u ruksaku nosi čak 11 bombi.

Policajci su odmah po ovom saznanju izašli na teren i utvrdili da on u ruksaku nosi bombe „M-72“ i „M-75“.

Potom je utvrđeno da je sedam bombi ostavio u dvorištu jedne kući u tom mjestu i zatim otišao u pravcu šume, a policajci su zaključili da planira baciti bombe pa su odmah krenuli u potragu za njim.

Poslije kraće potrage uspjeli su da ga pronađu ozlijeđenog, a na licu mjesta su utvrdili da je s jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapislu zajedno sa „kašikom” i odvoji od bombe.

"Tu odvrnutu kapislu je aktivirao i ona mu je eksplodirala u ruci. Tom prilikom je zadobio teške ozljede i vozilom Službe hitne pomoći Čelinac hitno je prevezen u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, na daljnje liječenje", rekao je izvor.

Tom prilikom zadobio je tešku eksplozivnu ozljedz ruke, a u policiji su tada rekli da će provjeriti kako je maloljetnik došao u posjed bombi.

Mještani Barakovca su ispričali da je ovaj dječak i ranije pravio neke sitne probleme. Oni su rekli i da je ostao bez oca tijekom poplava 2014. godine.