Podijeli članak

Trinaestogodišnji dječak poginuo je u subotu naveče pred očima strine, kada se prevrnuo traktor kojeg je vozio u mjestu Maslovare, općina Novi Grad, potvrdili su mještani za "Nezavisne novine".

Mještani kažu da je, nakon nesreće, na mjestu događaja bila i Hitna pomoć, ali dječaku nije bilo spasa.

"U trenutcima nesreće dječak je bio za volanom traktora, a pored njega je sjedila strina, koja ga je pokušala spasiti, ali joj to nije uspjelo. Njegova sestra pritom je bila na traktorskoj prikolici", rekla je za "Nezavisne novine" mještanka.

Prema riječima sugovornice, iza stradalog dječaka su ostali majka, brat, te tri sestre.

"Ova obitelj je i ranije imala tragediju. Kada je taj dječak trebalo  u prvi razred, otac mu je umro. Mlad je čovjek bio, imao je 52 godine. Bio je bolestan", kaže sugovornica "Nezavinih novina".

Kako ona dodaje, trinaestogodišnjak, koji je nastradao, bio je privržen stricu i strini.

"Kako mu je otac umro, često je išao kod njih. Stric i strina žive sami, bave se poljoprivredom. U subotu navečer, kad će se nesreća gogoditi, on je ostao sa strinom i sestrom. Krenuli su u brdo i eto što se dogodilo. Strašno, brate", kaže ona.

Mještani kažu da ih je ova tragedija sve potresla. Kažu da ni oni ne znaju kako je točno došlo do nesreće, ali se nadaju da će to biti utvrđeno istragom.

Tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor naložio je da bude izvršena obdukcija tijela trinaestogodišnjaka.

Nakon obdukcije, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, trebalo bi biti poznato više informacija o ovoj tragediji.

Kako nam  je potvrđeno, nesreća je policiji prijavljena oko 18.55, a dogodila se na lokalnom putu u Maslovarama. Jauci su se sinoć čuli u ovom selu.