Podijeli članak

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da odustane od politike reciprociteta i da hitno bude razmotrena mogućnosti otvaranja granica Bosne i Hercegovine za državljane Europske unije i drugih zemalja, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

-Bosna i Hercegovina nije u situaciji da uvodi reciprocitet Europskoj uniji. Mi moramo da se borimo za spas našeg turizma, a to ne možemo učiniti bez dolaska stranih turista. Stoga, pozivam Vijeće ministara da otvori granice za strane državljane. Svi turisti, građani Europske unije i bh. dijaspora koja ima putovnice drugih europskih zemalja trebaju imati mogućnost dolaska u BiH - rekla je ministrica Đapo.

Istaknula je kako apel Vijeću ministara BiH upućuje uime svih turističkih radnika u Federaciji BiH, koji svakodnevno traže reakciju vlasti, bez obzira na odluku Europske unije.

-Kao jedno od rješenja hotelijeri, uposlenici turističkih agencija i turistički vodiči spas turističke sezone vide prvenstveno u dolasku stranih turista. A da bi se to dogodilo, Vijeće ministara mora otvoriti granice za dolazak turista u BiH - naglasila je Đapo, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.