Podijeli članak

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju na smjenu ili ostavku Sedina Kahrimana, direktora BH Telecoma, zbog imenovanja za v.d. predsjednika Županijskog odbora SDA Sarajevo.

-Prema Zakonu o javnim poduzećima u Federaciji BiH, članom 12. propisano je da u upravi javnih poduzeća ne mogu biti osobe koje vrše dužnosti u političkim strankama. Imenovanjem za v.d. predsjednika Županijskog odbora SDA Sarajevo, Sedin Kahriman ne može biti istovremeno i direktor BH Telecoma - navode iz CCI-ja.

Stoga pozivaju na ostavku Sedina Kahrimana, a u suprotnom pozivaju sve odgovorne, prvenstveno Nadzorni odbor BH Telecoma da održi sjednicu na kojoj će smijeniti trenutnog generalnog direktora. 

-Bilo koje uplitanje političkih stranaka u rad javnih poduzeća štetno je ne samo po poslovanje javnih poduzeća, već po društvo u cjelini. Politizacija javnih poduzeća dovodi do toga da je poslovanje javnih poduzeća stranački orijentirano i ima za cilj ispunjavanje stranačkih težnji, umjesto djelovanja koje je u interesu svih građana - priopćeno je iz Centara civilnih inicijativa.