Podijeli članak

Dio roditelja u Sarajevskoj županiji zalaže se za online nastavu ili kombinirani model nastave.

Tim povodom, roditelji su uputili otvoreno pismo ministrici za obrazovanje, znanost i mlade Sarajevske županije Naidi Hoti - Muminović, koje prenosimo u cjelosti:

- Poštovana ministrice Hota - Muminović, 

S obzirom da su u tijeku aktivnosti na pripremi početka drugog polugodišta školske godine u SŽ ova grupa roditelja traži da njihova djeca nastave pohađati školu putem online platforme, i to na način kako je to najlakše za učitelje i nastavnike (da se našoj djeci mailom šalju materijali kao i u prošlom polugodištu ili online nastava). Zbog aktualne Covid pandemije mi ne želimo da naša djeca pohađaju nastavu u školskim klupama. 

U vezi s tim za nas je prihvatljiv kombinirani model nastave koji je primjenjen u predhodnom polugodištu. Na ovaj način bi bili zadovoljeni zahtjevi obje grupe roditelja, kako onih koji žele da im djeca pohađaju online nastavu, tako i onih roditelja koji žele da im djeca pohađaju školu u školskim klupama. Ovaj model se pokazao kao učinkovit i zahvaljujući njemu sigurno su spašeni mnogi životi.

Razlog našeg zahtjeva je vrlo jednostavan, smatramo da je u trenutnim okolnostima pitanje zdravlja djece i članova njihovih obitelji daleko bitnije od pitanja obrazovanja kao i bilo kakvih drugih pitanja. Zbog toga smo veoma odlučni sudbinu svoje djece preuzeti u vlastite ruke i istrajati u našim zahtjevima po bilo koju cijenu. Također napominjemo da ćemo borbu nastaviti dok se ne udovolji našim zahtjevima i na tom putu ćemo do kraja istrajati.

S obzirom da u vezi sa navedenim pitanjem snosite ogromnu odgovornost nadamo se razumnom pristupu sa Vaše strane - navodi se u pismu uz koju je priložena i peticija sa više od 1100 potpisa roditelja.