Podijeli članak

Jedan od najvećih hrvatskih košarkaša i odnedavni član Košarkaške kuće slavnih Dino Rađa na svojoj Facebook stranici otvorio je dušu i oštro napao prethodnike u Hrvatskom košarkaškom savezu.

Rađa na svojoj stranici piše o karijeri i ljudima koji su je obilježili. No, zanimljiva rasprava povela se u komentarima. Rađa nije štedio riječi:

"Nije hrvatska košarka nikad imala dobru atmosferu. Samo privid. Što se tiče popunjavanja, moja ideja je odavno bila krenit iz početka, ali sponzorima ta ideja ne ide baš jer nije isto kad se slikaju najbolji, a kad klinci. 

Šta je njima u glavi i meni je nedokučivo. Za bit uspješan treba se žrtvovat a to njih niko nije naučio. 
Nije problem u planu i programu, nego generalno u novcima. Svi ozbiljni treneri uzimaju velike novce koje savez nažalost nema. Ubija nas dug koji su napravili prethodnici, a on je ogroman. 
Što se tiče moljenja, prisiljeni smo jer nam je izbor skučen, ali i to polako ide u zaborav. 'Ko 'oće - 'oće, 'ko neće-neće. Više se nikog neće molit'. Eto, valjda san bija dovoljan...

...Vi nemate pojma šta smo zatekli u Savezu. Kakve likove i običaje. Trebat će vremena za sve to pokrenit. I da ne zaboravin 5 miljuna kuna duga. 2 miljuna žderanje na EP 4 dana u Zagrebu. 2 miljuna kuna. Ej. Za petstotinjak ljudi jest kanapee i pit kolu i pivo. 2 miljuna j*****h kuna. Mogli smo imat dva j****a trenera za te pare".