Podijeli članak

Mladen Deurić (21), pripadnik Sudske policije Republike Srpske, uhićen je jučer oko podne nakon što je, najvjerovatnije, slučajno hicem iz pištolja ubio 50-godišnjeg Milomira Jeftića ispred Osnovnog suda u Vlasenici. On je priveden na ispitivanje u Policijsku upravu Zvornik, a istragu o cijelom slučaju provest će i Sudska policija RS-a.

Kako neslužbeno saznaje Oslobodjenje, Deurić je sjedio u portirnici Suda, gdje se igrao sa pištoljem koji je iznenada opalio. Hitac je prošao kroz staklo portirnice i pogodio Jeftića, koji je stajao ispred Suda. Metak ga je pogodio u vrat u arteriju i on je ubrzo preminuo usljed jakog krvarenja. Jeftić je, prema još nepotvrđenim informacijama, prije tragedije bio svjedok u sporu koji se vodio u vlaseničkom Sudu. Kada je završio svjedočenje, Jeftić je izašao vani i nakratko zastao ispred Suda.

 - Sve ukazuje na to da se radi o nesretnom slučaju i da policajac nije imao namjeru da ubije nekoga. Bit će provedena istraga koja će pokazati da li se igrao sa pištoljem ili je oružje opalilo dok ga je vadio ili stavljao u futrolu. Bit će ispitane i njegove kolege koje su bile sa njim u uredi, kaže izvor blizak istrazi. Nastradali Milomir Jeftić bio je oženjen i iza njega su ostali supruga i troje maloljetne djece.

Sudski policajac Mladen Deurić je nedavno raspoređen da radi u Odjeljenje sudske policije u Osnovnom sudu u Vlasenici. On je kao sudski policajac počeo da radi prije tri mjeseca, a prethodno je prošao obuku o korištenju naoružanja.