Podijeli članak

Foto: Dalmacija danas/Screenshot

Jutros je u prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske održana konferencija za novinare vezano uz dovršeno kriminalističko istraživanje za brutalno ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića u Omišu. 

Podsjetimo, jučer su uhićeni Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati likvidaciju. U Šibeniku je policija uhitila Stipu Ringwalda, bivšeg motociklističkog prvaka i čovjeka s podebljim kriminalnim dosjeom za kojeg sumnjaju da je izvršio egzekuciju, odnosno da je ispalio najmanje šest hitaca u glavu Karmelina Fistanića.

Pretragom stana u Šibeniku kod 47-godišnjeg Ringwalda su pronašli 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša te 41 komad streljiva, rekli su na konferenciji za medije.

Policija je potvrdila da je Ringwalda bio sam u trenutku likvidacije te da je između njega i žrtve postojao spor na sudu u kojem je Fistanić od njega potraživao 10.000 kuna,prenosi Index.hr

Na konferenciji su bili prisutni Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije, Ivica Buzov, voditelj Službe općeg kriminaliteta, i Vlade Perkušić, načelnik Policijske postaje Omiš.