Podijeli članak

Prosvjed pod sloganom "Jedan od pet miliona" održava se i ove subote u Beogradu. Građani su se, kao i prethodnih puta, okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, a potom krenuli u prosvjednu šetnju centralnim gradskim ulicama, prenosi Blic.rs.

Kolona građana je poslije govora glumca Branislava Trifunovića i predsjednice NVO Europski pokret Rade Trajković krenula centrom Beograda. Kolonu su predvodili bubnjari, okupljeni nosili zastave Srbije i Beograda, a s kamiona sa ozvučenjem se čula glazba.

"Ovo je zemlja za nas, a ne za lopove, prevarante, one koji kradu i otimaju. Danas su iz Kraljeva osam hrabrih ljudi krenuli pješke za Beograd da bi 16. siječnja na godišnjicu brutalnog ubojstva Olivera Ivanovića bili ovdje sa nama. Hvala ljudima koji su se usudili da pređu 200 kilometara pješice po ovom vremenu, jer su postali simbol ovog prosvjeda. Trenutno su u Preljini, živi su, zdravi su i stižu u srijedu ovdje", rekao je glumac Branislav Trifunović.

"Naš Desko je pobijedio. Zaustavili su radove i pokazali da možemo da se borimo za lijepu i normalnu zemlju. Bravo Desko, bravo Rakito", rekao je Trifunović.

On se osvrnuo i na najavljeni kontramiting.

"Najavljuje kontramiting gdje će dovoditi ljude za 1.500 dinara, i gdje će dobivati sendvič. To je razlika između njih i nas, mi dolazimo ovdje srcem. Ima nas više, i pobijedit ćemo", dodao je Trifunović.

Rekao je i da nosi šal koji je isplela njegova majka.

"Nosim ga zbog svih majki koje se plaše. Samo da kažem da se ne brinu. Majko ne brini, na ulici sam, dobro mi je, okružen sam dobrim ljudima", rekao je Trifunović.

Na prosvjedu su stigli i političari Zoran Lutovac, Boško Obradović, Zoran Živković, Aleksandra Jerkov, Dušan Petrović.