Podijeli članak

Nakon što je pobijedio u takmičenju "Supertalent" u Hrvatskoj i osvojio 200.000 kuna (52.000 KM), Sarajlija Denis Barta danas je nesebično donirao polovinu novca Roditeljskoj kući u glavnom gradu BiH.
Povodom ovog humanog čina danas je u Roditeljskoj kući održano druženje na kojem se Denis pridružio djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.

"Sviram za bolesnu djecu", kratko je kazao Barta koji nakon odmora od mjeseca ožujak ponovo kreće s nastupima u Ferhadiji.

Kako kaže, barem jednom sedmično želi raditi za pomoć Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Ovo nije prvi put da Barta pokazuje svoju humanost. On je drugu polovinu novca osvojenog u emisiji "Supertalent" donirao djeci s invaliditetom u Hrvatskoj.

"Zahvaljujemo se Denisu i njegovim roditeljima što su dio nagrade odlučili uplatiti za Roditeljsku kuću i podržati djecu oboljelu od raka", kazala je Jasna Vatreš, sekretarica Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka FBiH".

Denis, čija je najveća ljubav muzika, početkom ove godine počastio je publiku singlom "Ne pitaj me", a prije dva mjeseca objavio je još jednu pjesmu naziva "Gubitnik" u čijem spotu se pojavljuje i Halid Bešlić.

Barta obećava kako će i dalje pjevati i snimati nove pjesme, a sigurno je kako neće zaboraviti na one kojima je pomoć potrebna,prenosi klix