Podijeli članak

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića u uključenju uživo na regionalnoj televiziji N1 danas je izjavio da nije u pitanju azil, ni bjekstvo, nego da se sklonio da ga ne ubiju, a da sada "oni" treba da se boje jer je on bio legalist 11 mjeseci i nije poznato dokad će ostati legalist, javlja Anadolu Agency (AA).

Nije želio otkriti lokaciju na kojoj se nalazi, navodeći samo da je na slobodno mjesto stigao na 22. rođendan ubijenog Davida Dragičevića - 31. siječnja.

Davor Dragičević u javnosti se nije pojavljivao od 31. prosinca kada je policija intervenirala zbog okupljanja članova grupe "Pravda za Davida", a danas je, komentirajući ta događanja optužio vrh entitetske vlasti i Ministarstva unutarnjih poslova RS-a da su pokušali da ga likvidiraju.

"Dokazi svi postoje, sve je jasno, ovo je osobna osveta", kazao je Dragičević.

Naglasio je da se sve o ovom slučaju zna, da to znaju i u MUP-u RS, kao i da ga je razočarala međunarodna zajednica.

"Grupa Pravda za Davida ići će više prema međunarodnoj zajednici, a ja ću manje jer nemam povjerenja", kazao je on.

Istaknuo je i da će grob Davida Dragičevia biti izmješten u Austriju, a da je Davidova majka Suzana Radanović pokrenula proceduru za taj korak.

Na pitanje kada će ponovo doći u BiH, odgovorio je: "Kad dođe vrijeme", te pozvao građane da 16. veljače dođu na skup i podrže Muriza Memića, koji traga za istinom o smrti sina Dženana.