Podijeli članak

Davor Dragičević, otac tragično stradalog banjalučkog studenta Davida, je tijekom  obraćanja javnosti prikazao video-materijal kojim se, kako tvrdi, dokazuje sve što je govorio u proteklih šest mjeseci.

“Moj sin je otet u središtu Banje Luke, šest dana silovan, maltretiran i na kraju bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavaca što se sve može dogoditi svima koji budu protiv njih. Ja sam borac Vojske RS-a, ratni vojni invalid, i poruka svima na vlasti je da ja nisam rušitelj RS-a, ja sam ju stvarao ali ne želim živjeti u ovakvoj državi, u sustavu koji zataškava ubojstvo 21-godišnjeg djeteta“, kazao je Davor Dragičević dodavši da mu je država koju je stvarao ubila dijete.

Kazao je i da je svjestan da će na njega biti sve veći pritisak kako se bliže izbori. “Oni mene i grupu “Pravda za Davida” žele predstaviti kao ubojice, narkodilere. Mi smo obični ljudi koji želimo živjeti ovdje i ostati radi naše djece, pa i radi nas samih“, naveo je on i, u svjetlu prikazanog materijala, ponovio da je sve što su predstavnici vlasti iznijeli u svezi ovog slučaja laž, dok nijednu činjenicu nisu iznijeli.

U prikazanom videomaterijalu su prikazane izjave ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača, predsjednika RS-a Milorada Dodika i patologa Željka Karana koji su davali izjave u pogledu sporne tiskovne konferencije, upriličene 26. ožujka, neposredno nakon što je Davidovo tijelo pronađeno, a u kojima su rekli da je sve to bilo greška.

“Ovdje ćete vidjeti slike i videomaterijal koji ja gledam šest mjeseci i gledam svoje rasporeno dijete. Sve što su iznijeli je laž, nijednu činjenicu nisu iznijeli“, kazao je Dragičević. Na snimci je izjava i glavnog banjalučkog tužitelja Želimira Lepira, koji je takođe rekao da je prvobitni nalaz bio greška.

Otac stradalog mladiđa najavio je i da će ovaj slučaj završiti na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, jer ga, mišljenja je on, nadležne institucije RS-a ne žele riješiti. Ponovio je i da je David ubijen i da čitav MUP RS-a zna tko ga je ubio. “Iza ubojstva Davida Dragičevića stoji RS i ovaj slučaj se može riješiti za dvije minute i ne trebaju nikome ni izbori ni predizborna kampanja“, kazao je njegov otac istaknuvši da on osobno nije umiješao politiku u ovaj slučaj i da se zna tko to jest uradio.

Davor Dragičević prethodno je ukazao i da su on i grupa “Pravda za Davida” iscrpili sva demokratska sredstva te najavio da će 5. listopada krenuti u pravu borbu za istinu i pravdu te će doći “kod sina na Trga Krajine u Banja Luci, jer na groblje ne može”. Ponovio je i da neće biti izbora, jer ne žele, kako je kazao, dati legitimitet zločincima i ubojcama, te je pozvao sve građane da izađu na ulicu 5. listopada. Skup potpore trebao bi biti održan i u Sarajevu.