Podijeli članak

Dan Europe bit će obilježen na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a počet će izvedbom Ode radosti i himne Europske unije u četvrtak 9. svibnja, u 10 sati, nakon čega će uslijediti niz predavanja.
 
Predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) Martin Mikulić istaknuo je važnost uloge mladih kad su u pitanju europske integracije.
„Smatram važnim da HSPF kao jedina studentska udruga s hrvatskim predznakom u BiH sudjeluje u obilježavanju Dana Europe. Mladi ljudi su okrenuti Europi i europskim vrijednostima, a rođendan Europe najbolji je dan da se to i pokaže. Također, prilično je osjetljivo govoriti o zastojima BiH na putu Europskoj uniji iako su ti zastoji objektivni, međutim mišljenja sam kako i mladi trebaju otvoreno pričati o ovoj temi „,rekao je Feni predsjednik HSPF-a.
 
Dodao je kako očekuje i konstruktivnu raspravu.
 
„ Želio bih svima čestitati Dan Europe, a posebice onima koji Europu osjećaju svojom. Što se tiče debate, vjerujem da će se članovi HSPF-a voditi primjerom i na taj način pokazati kako se vodi kvalitetna rasprava“, ustvrdio je Mikulić.
 
Organizatori ovog događaja koji će završiti raspravom "Zaostaje li BiH za regijom u procesu EU integracija?" su Studij politologije, Udruga Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) i EU info centar.