Podijeli članak

Nakon izbora Marija Kordića za gradonačelnika Mostara i Salema Marića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara, očekuje se kako će gradske vlasti početi raditi ubrzanim tempom. Kordić je već najavio kako će se baviti saniranjem stanja u gradskim poduzećima, a pred njim i gradskim vijećnicima je mnogo posla kako bi ispunili obećanja koja su dali Mostarcima.

Ipak, prije svega toga će doći do određenih rotacija u Gradskom vijeću. Barem kada se govori o vijećnicima iz stranaka sa hrvatskim predznakom. Točnije, iz HDZ-a BiH.

Na mjesto Marija Kordića trebao bi doći Damir Knezović. Knezović je zauzeo peto mjesto u Gradskoj izbornoj jedinici i dobio je nešto više od 1000 preferencijalnih glasova na izborima. To je promjena koja je neupitna, ali kako doznaje Pogled.ba, ona neće biti jedina. 

Naime, kako su rekli naši sugovornici iz HDZ-a BiH, još neki vijećnici bi mogli ovih dana dati ostavke. 

-Radi se o određenim stranačkim dogovorima i preslagivanjima koja su planirana još prije izbora. HDZ BiH će imati odličan tim vijećnika u Gradskom vijeću Mostara, a neki od njih su već na prvoj sjednici pokazali kako mogu iznijeti zadatke koji su im povjereni iako nemaju iskustva na ovim dužnostima. To su mladi ljudi koji su dobili veliku priliku i odgovornost, te očekujemo kako će je iskoristiti - rekli su za Pogled.ba sugovornici iz HDZ-a BIH. 

Iako nisu željeli otkrivati do kojih rotacija će doći, dodaju kako će se one dogoditi. Uskoro Gradsko vijeće mora imenovati povjerenstva i komisije kako bi moglo početi raditi u punom kapacitetu.