Podijeli članak

U petak 26. rujna u Frankfurtu Damir Beljo boksa vjerojatno najvažniji meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Protivnik će mu biti Alejandro Berrio. Kolumbijac je 38-godisnjak koji napada Damirov WBF interkontinentalni pojas. 

"Berrio je veliko ime u svijetu boksa. Bivši je prvak svijeta u IBF verziji, koaj je jedna od najjačih verzija. U karijeri je ostvario 36 pobjeda, od čega 32 nokautom, te šest poraza od kojih je tri uzvratio. Njegovo ime je veoma značajno u svijetu profesionalnog boksa i ako ga pobijedim upadam u samu svjetsku elitu, i nadam se da ću uskoro dobiti priliku da boksam za jednu od najjačih titula, za svjetsku titulu", kazao je Damir Beljo i nastavio:

"Meč sigurno neće biti lagan, iskreno imam i tremu, nadam se da će ona nestati kada uđem u ring. Znam koliko mogu da dobijem s ovom pobjedom i sigurno da je to veliko teret koji me očekuje.Dat ću sve od sebe da pobijedim i spreman sam ostavit život u ringu", istaknuo je Beljo i zahvalio svima na potpori. 

"Hvala predsjedniku Vlade HNŽ-a Denisu Lasiću i njegovim prijateljima na potpori, bez njih od ove priče vjerojatno ne bi bilo ništa, ili bi bilo puno teže. Također, zahvala ide i našim standardnim sponzorima, a to su Euroherc, SIK, Marashino bar, Antonio comerce. Moram ovim putem spomenuti i ljude koji mi pomažu u treninzima. Prije svega moga trenera Damir Miletića Pantu, mog kondicijskog trenera Damira Zubca, kuma Vlatka Miličevića koji mi pomaže u vezi snage, sparing partnera Adriana Kneževića i ostale sparing partnere. U Moksvi sam 20-ak dana trenirao sa Grigoryjem Drozdom koji u subotu boksa za prvaka svijetu u WBC verziji, te mi je rad s njime uvelike pomogao da se dobro pripremim za meč", riječi su Damira Belje. 

U Frankfurtu će u petak boksati i drugi član BB Boxing Promotiona Boris Bošnjak, kojemu će protivnik biti Marnel Sabo iz Njemačke. 

"Ono što sam vidio da protivnik ulazi u borbu bez kalkulacija dosta otvorenu borbu s puno razmjena udaraca, ako se mogu usuditi da prognoziram kako borba neće ići do kraja, i ja se nadam da ja neću biti "donji", i da ću ostvariti petu profesionalnu pobjedu. Koristim ovu prigodu da se zahvalim predsjedniku Vlade HNŽ-a Denisu Lasiću koji je pokazao po tko zna koji put senzibilnost prema sportašima i sportskim kolektivima i uz njegovu pomoć i njegovih prijatelja smo uspjeli zatvoriti zahtjevnu financijsku konstrukcije i da s te strane u Frankfurt idemo rastrećeni", rekao je Boris Bošnjak. 

"Mi kao Vlada smo se dosta zalagali i zalažemo da sport i njegove predstavnike, te koliko možemo pomažemo. Međutim, nađemo se u prigodi da ne možemo sva sredstva osigurati preko proračuna, tako da smo ovaj put koristili privatne veze, iskoristio sam poznanstva prijatelja i uz njihovu pomoć uspjeli smo osigurati sredstva za ovaj iznimno značaj događaj za mostarske boksače. Zahvaljujem se osobno za sve koje su imali sluha te koji podržavaju našeg Damira i Borisa, ja im želim svu sreću u meču i u daljnjoj karijeri", riječi su predsjednika Vlade HNŽ-a Denisa Lasića. 

Za BB Boxing Promotion nedavno je stiglo još jedno priznanje.

"Dobio sam ponudu ba boksam Manuela Charra, jednog od Top 10 boksača u mojoj kategoriji, i mislim da je to dovoljan pokazatelj koliko ozbiljno radimo za BB Boxing Promotionom.Sama odluka da krenemo s pokretanjem promotorske kuće nije bila lagan zadatak, ali smo danas sretni zbog toga. Prednosti su to što smo sami kreatori svoje sudbine i pravimo karijeru na način koji nama odgovara u datom trenutku, a nedostatak je to što se sami moramo izboriti za financijska sredstva koja danas s obzirom na financijsku i ekonomsku situaciju u Bosni i Hercegovini nije nimalo lako. Borba Belje i Berria je u Frankfurtu u centru pozornosti, i ja sam uvjeren da će Damir upisati veliku 18 profesionalnu pobjedu", poručio je Boris Bošnjak. 

Meč iz Frankfurta izravno će prenositi i Eurosport, tako da će ljubitelji boksa diljem svijeta vidjeti Damira Belju na djelu i nadamo se pobjedi.